SU YUMUŞATMA CİHAZLARI, SİSTEMLERİ

Yeni ürün

  • Endüstriyel işletme, fabrika, hastane, otel, toplu konut, site, villa vb.. yumuşak suya ihtiyaç duyulan tüm noktalar için farklı kapasitelerde su yumuşatma sistemi çözümleri.
  • Mevcut su yumuşatma sistem için keşif, performans analizi ve raporu
  • Arıza bakım, onarım, revizyon
  • Periyodik bakım hizmeti
  • Ekipman tedariği ( Otomasyon valfi, Tank, Reçine, Tablet tuz)

Daha fazla bilgi

Daha fazla bilgi

Su Yumuşatma Cihazı Çalışma Prensibi

Suyu yumuşatmanın en pratik yolu iyon değiştirici reçine kullanmaktır. Su, reçine tanecikleri içinden süzülürken, sertliğe neden olan kalsiyum ve magnezyum iyonlarından arınır. Kullanıcı bu sayede yumuşak su elde etmiş olur

Su yumuşatma cihazı içindeki Reçine tanecikleri doyma noktasına ulaştıktan sonra suya sertlik veren iyonları tutamaz hale gelir. Bu aşamada rejenere edilmeleri gerekir. Rejenerasyon işlemi, su yumuşatma cihazının otomasyon valfi aracılığıyla otomatik olarak yapılır. Reçineler doyduğunda otomasyon valfi devreye girer. İçinde tablet tuz bulunan tuz tankındaki tuzlu suyu, su yumuşatma cihazının tankına doldurur. Su yumuşatma cihazındaki reçine rejenere edildikten sonra temiz su ile durulanır. Durulama işlemi ile fazla tuz ve sertlik mineralleri tanktan atılır. Su yumuşatma cihazı, sertliğe neden olan iyonlarını tekrar tutmaya hazır durumdadır.

Su Yumuşatma Sistemi Endüstriyel Kullanım Alanları: 

  • Sıcak su, buhar kazanı besleme suyu arıtımı, şartlandırması
  • Soğutma suyu şartlandırması
  • Okullar, fabrika, hastaneler,
  • Çamaşırhane, araba yıkamacılar
  • Konut, villa, yazlık, motel, otel ve tatil köyleri
  • Üretim tesisleri, kurumsal tesisler, ofis kompleksleri

Sert Suyun Endüstriyel Etkileri

Sert su, sanayiyi önemli ölçüde etkiler. Her endüstriyel işlemde sert su yerine şartlandırılmış su kullanması gerektiği söylenebilir. İçecek, tekstil endüstrisi, kazan, soğutma kulesi ve sıhhi tesisat işleri gibi.

Sert su, tekstil yıkama, boyama ve son aşamalarında büyük etki eder. Yıkama aşamasında sert su kullanılması ipliğin sert ve pürüzlü olmasına neden olur. Sert su küçük mineral parçacıkları içerir ve bu parçalar sabun gibi küçük taş parçalarına dönüşürler. Demir içeren sert su yıkanmış kumaşlarda kırmızımsı sarı renk oluşturur. Bu lekeyi çıkarmak kumaşta renk azalmasına ve hoş olmayan kokuya neden olabilir. Çözünmeyen sabun pislikleri ve kirler kumaş veya iplik üzerinde sarımtırak renk ve pürüzlü kurumaya neden olur.

İçecek endüstrisinde sert suyun etkileri

İçecek endüstrisinde su kullanımı son derece hassastır. Su, kirletici maddelerden ve mikroorganizmalardan arındırılmış olmalıdır. Bu endüstrilerde sert su kullanıldığında, alkolsüz içeceklerin rengi, tadı ve kokusunu değişebilir. Ayrıca içecekte kireçten kaynaklı tortu da oluşabilir.  Bu nedenle, içecek endüstrisinde sert suyun etkilerini azaltmak için kullanılmadan önce suyun şartlandırılması gerekir. Aksi takdirde ürün kalitesi düşer.

Sert suyun sıhhi tesisata etkileri 

Sert su sıhhi tesisat problemi yaratır. Sıhhi tesisatın ömrünü kısaltabilir ve tamir için uzun süreler harcamanızı gerektirir. Sert suda bulunan kalsiyum ve magnezyum iyonları kireç tabakaları meydana getirir. Bu tabakalar, dirseklerde, duş başlıklarında, musluklarda ve valflerde su akışını kısan noktalar oluşturur. Boru içinden su akışı azaltır. Bir süre sonra borular tamamen tıkanabilir. Sonuç olarak, sıhhi tesisat tamiri ya da tamamen değiştirilmesi gerekebilir. 

Soğutma kulelerindeki etkiler

Soğutma kulelerinde su, ısı transfer ortamı olarak kullanılır. Sert su kullanıldığında soğutma kulelerinde kireçlenme, korozyona neden olur. Sert sudaki çözünmüş demir soğutma kulesinde çökelir ve aynı zamanda aşındırıcı olur. Kalsiyum ve magnezyum kireçlenmesi olluşur. Bu kireçlenme su akışını, ısı transferini ve sıcaklık düşüşlerini azaltır. Dolayısıyla onarım maliyetini arttırır.

Sert suda farklı iyonlar bulunur. Sert su ortamında iki farklı metal türü bulunduğunda; bu iyonlar bir elektrolit gibi davranabilir. Sonuç olarak korozyona neden olur.

Buhar kazanlarında sert suyun etkileri

Kazanlarda buhar elde etmek için ısı uygulanır. Sert su, kazanda kalsiyum karbonat, kalsiyum sülfat, magnezyum karbonat katı kristal çökeltiler oluşturur. Bu çözülmeyen katı esas olarak geçici sertlikteki bikarbonat iyonlarının termal ayrışması sonucu ortaya çıkar. Ortaya çıkan kireç tabakası, ısıtma verimliliğini düşürür. Bu nedenle daha fazla ısıtmaya ihtiyaç duyulur, daha fazla enerji harcanır; ayrıca metal kazanı aşırı ısınır. Bu aşırı ısınma kazanın zarar görmesine neden olabilir. Boru hattındaki kireçlenme su akışını da kısıtlar.

Su Yumuşatma Sistemi çözümlerimiz için arayın: 0232 520 01 61 

İlgili ürünler

  • LIGHTTECH ULTRAVİYOLE UV LAMBA

    Lighttech Ultraviyole Lamba UV Ultraviyole Cihazı Lambası GHO843T5LCA/4C , GPH843T5LCA/4C ,GPH436T5LCA/4C LightTech Ultraviyole UV Lamba Lighttech UV lamba ile yayılan ışınlar, bakteri ve virüslerin genetik yapısını bozarak etkisiz hale getirir. Ultraviyolet UV lamba ile dezenfeksiyon işlemi suyun kimyasal bileşiminde, tat ve kokusunda herhangi bir...

  • INDION REÇİNE 220NA

    Indion Reçine, 220 Na katyonik su yumuşatma reçinesi, Indion ion exchange resin Indion 220 Na Reçine, boncuk halindeki yüksek kapasiteli güçlü asidik katyon değiştirici reçine. Çapraz bağlanmış polistirene dayalıdır ve bir jel yapısına sahiptir. Kullanım alanı: Su yumuşatma uygulamaları, su sertliği giderimi Ambalaj: 25 lt

  • SPUN KARTUŞ FİLTRE

    Spun Kartuş Filtre, Sediment Filtre, Su Filtresi Hassas filtrasyon için Melt Blown Sediment filtre kartuşu %100 Polipropilen, toksik olmayan malzemeden imal Yüksek derinlikli filtrasyon, tüm yüzeyde sabit filtreleme, düşük basınç kaybı 10", 20", 30", 40" boy seçenekleri 1, 5, 10, 25 mikron gözenek çapı Çalışma sıcaklığı: 75 0C (Maks.) Çalışma basıncı :...